Hesabımı ve verilerimi nasıl silebilirim?

Hesabınızı ve kişisel bilgilerinizi silmek istiyorsanız, Duolingo Drive-Thru bağlantısına gidin ve "Kişisel Verileri Sil" (Erase Personal Data) seçeneğine tıklayın. (Sayfanın en altındaki büyük kırmızı düğme.)

Ardından bu silme talebini onaylamak için, hesabınızda bulduğumuz adresinize bir e-posta göndeririz. Hesabınızı sildirmek istediğinizi onaylamak için, e-posta mesajındaki bağlantıya tıklamanız gerekir. Onay bağlantısına tıkladığınız zaman, hesabınız devre dışı bırakılır ve artık oturum açamazsınız. Fikrinizi değiştirme ihtimaline karşı 7 günlük bir bekleme süresi uygulanır. Onay e-postası, silme işlemini iptal etmek için kullanabileceğiniz bir bağlantı içerir. Hesabınız yalnızca verilen bağlantıyla yeniden etkinleştirilebilir; aksi takdirde oturum açamazsın. Bu işlem tamamlandıktan sonra geri alınamaz. Silme işlemi tamamlanınca, işlemin tamamlandığına dair bizden bir e-posta daha alırsınız. Bu işlem, Tinycards ve Okullar için Duolingo dâhil tüm Duolingo hesaplarınızı etkiler.

Eğer Duolingo Plus'ın, mobil uygulamalar (Android veya iOS) üzerinden abonesiyseniz, hesabınızın silinmesinin ödemeleri askıya almayacağını unutmayın. Çünkü bu işlemler, Apple veya Google tarafından yönetilir. Apple veya Google'da, Plus ödeme ayarlarınızı değiştirmeye ihtiyaç duyuyorsanız lütfen, bu makaleye bir göz atın.

Hesabını devre dışı bırakmayı tercih ederseniz (kullanıcı adınızı koruyan ve silme işlemine göre kısmen geri alınabilir bir yöntem) lütfen, "Duolingo hesabımı nasıl devre dışı bırakabilirim?" başlıklı makaleye göz atın.

Duolingo'da veriler ve gizlilik hakkında daha fazla ayrıntı için lütfen Gizlilik Politikamız'ı inceleyin.