Cum găsesc, urmăresc și/sau blochez utilizatori?

În Duolingo, poți urmări pe oricine dorești*. De asemenea, poți invita prieteni să ți se alăture. Atunci când urmărești pe cineva, acesta va apărea în Lista de prieteni și vă puteți compara punctajul XP total. În versiunea web, poți vizualiza Lista de prieteni în pagina principală. 

NOTĂ: această Listă de prieteni este diferită de Clasamente, unde intri în competiție cu cursanți Duolingo în baza punctajului XP săptămânal. Poți citi mai multe despre Clasamente aici.

 

Clasamentul prietenului va afișa doar totalul istoric de XP. Prietenii cu punctajul cel mai ridicat se vor afla în vârf. Lista poate fi derulată în așa fel încât, dacă nu vezi persoana pe care o cauți, poți derula în jos în timp ce mouse-ul se află pe clasament.

 

Cum găsesc/ invit prieteni? 

La baza Listei de prieteni, există câteva butoane. Îți poți găsi prietenii de pe Facebook apăsând pe „Găsește mai mulți prieteni pe Facebook”. Poți de asemenea trimite cuiva o invitație prin e-mail atingând „Invită”.

Dacă prietenul tău folosește deja Duolingo, și dacă îi cunoști numele de utilizator sau adresa de e-mail a contului, îl poți căuta pe Duolingo.

mceclip2.png

 

Cum pot urmări/ anula urmărirea unor prieteni? 

Pe Duolingo poți de asemenea urmări persoanele pe care le apreciezi. Când ajungi pe pagina lor de profil, apasă butonul „Urmărește” pentru a-i adăuga la Lista de prieteni. Nu e nevoie ca ei să-ți accepte solicitarea. Te pot și ei urmări la rândul lor, dacă doresc acest lucru. Dacă te blochează, nu mai poți să-i adaugi, să-i urmărești sau să-i contactezi. Numărul maxim de urmăritori este în mod curent 1000. Nu vei putea urmări mai mult de 1000 de utilizatori. 

Pentru a nu mai urmări un prieten, atinge butonul „Urmărește”, iar asta va anula urmărirea utilizatorului.

NOTĂ: Dacă nu poți urmări alți utilizatori, contul tău ar putea fi inactiv. Te rugăm să finalizezi o lecție. Verifică, de asemenea, dacă ți-ai confirmat e-mailul.  

ro22.png

 

Cum blochez pe cineva?

Pentru a bloca pe cineva pe Desktop web, urmează aceste instrucțiuni:

  1. Vizitează profilul persoanei
  2. Dă clic pe „...” în dreapta fotografiei lor
  3. Dă clic pe „Blochează <nume utilizator>”

Pnetru a bloca pe cineva în aplicația Android și iOS, urmează aceste instrucțiuni:

  1. Atinge profilul utilizatorului
  2. Derulează până la final, apasă „Blochează utilizatorul”
  3. Confirmă apăsând „Blochează”

NOTĂ: Poți debloca un utilizator atingând „Deblochează utilizatorul”

 

*Restricții: 

  • Nu vei putea urmări mai mult de 1000 de utilizatori. Numărul maxim este de 1000.
  • Nu poți urmări utilizatori cu restricție de vârstă (cursanți <13 ani).
  • Nu poti urmări un utilizator dacă acesta are profilul setat ca Privat.
  • Dacă ești inactiv, nu-i vei putea urmări pe alții. Finalizează o lecție și se rezolvă!