Jak zresetować lub usunąć język z mojego profilu?

Możesz zresetować lub usunąć kurs językowy otwierając Duolingo w przeglądarce internetowej. Użytkownicy z reguły chcą usunąć kurs, gdy nie są już zainteresowani danym językiem na swoim koncie. Jeśli chcesz zresetować kurs (tzn. rozpocząć go od Podstaw), musisz zresetować swoje postępy. Nie da się tego zrobić przez aplikację na system iOS/Android.

Jak usunąć lub zresetować kurs językowy?

  1. Naciśnij swoje zdjęcie profilowe (w prawym górnym rogu), a następnie wybierz „Ustawienia”.
  2. Wejdź na stronę „Języka”, wybierając zakładkę Język nauki z menu po prawej stronie ekranu.
  3. Kliknij Resetuj lub usuń języki pod dużym niebieskim przyciskiem „Pokaż wszyskie kursy językowe”.
  4. Zobaczysz wszystkie swoje kursy językowe dla osób mówiących w wybranym przez Ciebie języku interfejsu (języku bazowym).
  5. a) Aby usunąć język, wybierz czerwony przycisk „Usuń”. b) Aby zresetować język, wybierz niebieski przycisk „Zresetuj postępy”.

 

languages_pl.png

UWAGA:

Pamiętaj, że usunięcia lub zresetowania kursu nie można cofnąć.

Jeśli usuniesz język, później zawsze możesz dodać go z powrotem, ale cały Twój postęp zostanie utracony, a Ty będziesz musiał rozpocząć naukę na swoim drzewku tematów od początku.

Jeśli masz także kursy w innych językach bazowych, aby je usunąć, musisz się na nie przełączyć i powtórzyć powyższe kroki. Jeśli na ekranie wyświetli się tylko jeden język, przycisk „Usuń” będzie wyłączony. W takim przypadku możesz wybrać tylko „Zresetuj postępy”.