Jak mogę usunąć swoje konto i dane?

Jeśli chcesz usunąć swoje konto i dane osobiste, przejdź do Duolingo Drive-Thru (w j. angielskim) i wybierz opcję „Erase Personal Data” (duży czerwony przycisk na dole strony).

Wyślemy wtedy e-mail na adres powiązany z Twoim kontem, aby potwierdzić prośbę o jego usunięcie. Będziesz musiał kliknąć link podany w e-mailu, aby potwierdzić, że chcesz całkowicie usunąć swoje konto. Po kliknięciu linku potwierdzającego, Twoje konto zostanie zdezaktywowane i nie będziesz mógł się już na nie zalogować. Stosujemy tygodniowy okres wypowiedzenia, jeśli zmienisz swoje zdanie. W potwierdzeniu e-mail znajdziesz link do anulowania procesu usuwania. Możesz ponownie przywrócić swoje konto tylko poprzez otrzymany link. W innym razie nie będziesz w stanie się zalogować. Dokonany proces usunięcia konta jest nieodwracalny. Po usunięciu konta otrzymasz od nas wiadomość z powiadomieniem. Dotyczy to wszystkich Twoich kont Duolingo, także Tinycards oraz Duolingo dla Szkół.

Pamiętaj, że jeśli korzystasz z subskrypcji Duolingo Plus na aplikacji mobilnej (Android lub iOS), usunięcie Twojego konta nie zatrzyma pobierania opłat, ponieważ zarządza nimi Apple lub Google. Jeśli chcesz zmienić swoje ustawienia płatności za subskrypcję Plus w Apple lub Google, zapoznaj się z tym artykułem.

Jeśli wolisz dezaktywować swoje konto (częściowo odwracalna alternatywa do usunięcia konta, która zachowuje Twoją nazwę użytkownika), przejdź do „Jak mogę zdezaktywować swoje konto Duolingo?”.

Aby dowiedzieć się więcej o danych i prywatności na Duolingo, zapoznaj się z naszą polityką prywatności (w j. angielskim).