Jak usunąć język z mojego profilu?

Niektóre osoby czasami uznają, że nie podoba im się wybrany kurs lub chcą przystąpić do niego od początku. Jak więc zrestartować drzewko lub usunąć je całkowicie?

Uwaga: zawsze musisz mieć przynajmniej jeden kurs. Nie możesz usunąć kursu, jeśli jest on Twoim jedynym kursem.

 

 

  • Przejdź do strony „Języki”, wybierając Język nauki z menu po prawej stronie ekranu.

 

 

 

  • Zobaczysz wszystkie swoje kursy, które dotyczą tego samego języka, co Twój język interfejsu (języka bazowego). 

  • Wybierz „Zresetuj postępy” (niebieski przycisk), jeśli chcesz utworzyć drzewko tematów od początku. Wybierz „Usuń” (duży czerwony przycisk), jeśli chcesz usunąć drzewko tematów i wszelkie ślady po nim, takie jak na przykład mała flaga przy Twoim imieniu na Twoim profilu.

 

  • Jeśli masz także kursy w innych językach bazowych, aby je usunąć, musisz się na nie przełączyć i powtórzyć powyższe kroki. Jeśli na ekranie wyświetli się tylko jeden język, przycisk „Usuń” będzie wyłączony. W takim przypadku możesz wybrać tylko „Zresetuj postępy”.

 

Pamiętaj, że usunięcia lub zresetowania kursu nie można cofnąć.

 

Jeśli usuniesz język, później zawsze możesz dodać go z powrotem, ale cały Twój postęp zostanie utracony, a Ty będziesz musiał rozpocząć naukę na swoim drzewku tematów od początku.