Jak mogę zdezaktywować swoje konto Duolingo?

Aby zdezaktywować cały swój profil, kliknij „Dezaktywuj moje konto” w ustawieniach: https://www.duolingo.com/settings/account.

Uważaj: spowoduje to dezaktywację wszystkich Twoich kont powiązanych z Duolingo!

Twoje konto zostanie całkowicie zdezaktywowane, ale będziesz mógł je przywrócić, jeśli ponownie się na nie zalogujesz. Jeśli zadezaktywujesz swoje konto, Twoja nazwa użytkownika oraz powiązany z nią e-mail zostaną zachowane, aby nikt inny nie mógł się zarejestrować, korzystając z tych danych. Wszystkie wiadomości na forum opublikowane przez Ciebie z tego konta będą widoczne jako [użytkownik usunięty], chyba że przywrócisz swoje konto.

Pamiętaj, że jeśli korzystasz z subskrypcji Duolingo Plus na aplikacji mobilnej, dezaktywacja Twojego konta nie zatrzyma pobierania opłat, ponieważ zarządza nimi Apple lub Google. Jeśli chcesz zmienić swoje ustawienia płatności za subskrypcję Plus w Apple lub Google, zapoznaj się z tym artykułem.

 

Jeśli ktoś skorzystał z Twojego adresu e-mail, aby zarejestrować się na Duolingo bez Twojej zgody, przeczytaj „Ktoś założył konto Duolingo, korzystając z mojego e-maila. Jak mogę je usunąć i anulować subskrypcję?”

Jeśli chcesz całkowicie usunąć wszystkie swoje informacje i konto, przeczytaj Jak mogę usunąć swoje konto i dane? (Twoja nazwa użytkownika nie pozostanie zarezerwowana, jeśli wybierzesz tę opcję).

Aby dowiedzieć się więcej na temat swojego konta i prywatności, zapoznaj się z naszą polityką prywatności (w j. angielskim). Jeśli wystąpiły inne, pilne, związane z tym kwestie, wyślij e-mail na adres privacy@duolingo.com.