Hoe kan ik Duolingo gebruiken?

Welkom bij Duolingo! Je kunt met Duolingo leren via onze iOS app, Android app en via de website (mobiel of desktop).

Hieronder volgen instructies over hoe je Duolingo kunt gebruiken:

Alle taalcursussen hebben een taalboom met handige vaardigheden (de gekleurde cirkels). Elke vaardigheid bestaat uit 5 niveaus en begint bij niveau 0. Deze niveaus bevatten individuele lessen.

Je verdient kronen voor het voltooien van lessen door ze individueel te maken of via een vaardigheidstoets (sleutelicoon). Elke vaardigheid heeft 5 niveaus en je verdient dus 5 kronen wanneer je een vaardigheid volledig beheerst. Wil je blijven oefenen na het behalen van niveau 5? Dat kan! Tik op 'Oefen' om de gekozen vaardigheid verder te oefenen.

Je verdient ook XP (experience points) voor het uitvoeren van verschillende activiteiten in de app. Als je meer te weten wil komen over XP, kun je er hier meer over lezen.

Hulp nodig?

• Sommige vaardigheden hebben handige tips. Tik op de vaardigheid en dan op de gloeilamp.
  • Tijdens lessen zie je soms een stippellijn onder woorden staan. Tik op dat woord en je krijgt een hint te zien. Belangrijk: Bij het toetsen van een vaardigheid worden deze hints niet gegeven.
  • Bezoek ons forum! Onze Duolingo-gemeenschap bestaat uit veel gepassioneerde taalstudenten die je graag zullen helpen en aanmoedigen, zodat jij je taaldoelen kunt bereiken!

Duolingo biedt nog veel meer leuke functies! Ontdek Duolingo Verhalen (in beperkte talen beschikbaar) en onze Duolingo-podcast (beschikbaar in Spaans en Frans).