Wat is het Klassement?

Het Klassement is een nieuwe ervaring waarbij je met andere Duo's kunt concurreren binnen een divisie. Deze functie is beschikbaar in de iOS/Android app en op de website. Je kunt XP verdienen en naar de top van je divisie klimmen. De top tien gebruikers met het hoogste aantal XP van die divisie worden "gepromoveerd" naar een hogere divisie voor de volgende week. De tien gebruikers met het minst verdiende XP belanden dan ook in een lagere divisie.

Wanneer begint het Klassement?

Elke wekelijkse divisie begint maandag om 00:00 UTC. Je komt elke week bij 50 nieuwe Duo's terecht. Deze gebruikers volgen niet allemaal dezelfde cursussen als jij.

Wat gebeurt er met de top 3?

Gefeliciteerd! Je wordt gepromoveerd naar de volgende divisie EN je verdient juwelen/lingots voor het halen van de top 3.

Hoe verdien je XP?

XP telt voor je wekelijks klassement door middel van lessen, oefenen, Verhalen en meer! Je kunt hier meer lezen over XP.

Belangrijk: Je moet een online les voltooien om in een divisie geplaatst te worden. Zodra je in een divisie bent geplaatst, telt ook al je offline voortgang mee voor het Klassement.

Wat zijn alle divisies?

Goede vraag! Op dit moment hebben we deze divisies (op volgorde):

Brons, Zilver, Goud, Saffier, Robijn, Smaragd, Amethist, Parel, Obsidiaan en Diamant.

Hoe wijzig ik mijn meldingen?

Je kunt de instellingen voor de meldingen van het klassement wijzigen in de app. Ga naar je profiel en tik op instellingen. Scrol naar beneden en schakel Klassement aan of uit onder Meldingen.

Hoe kan ik het Klassement verwijderen?

Je kunt het Klassement hier via je Duolingo Web instellingen uitschakelen.

Waar vind ik het Klassement?

In de Android/iOS app staat het Klassement tabblad onderaan. Op de desktop website kun je het in de rechterbovenhoek van je scherm vinden.

Belangrijk: Als je het Klassement niet kunt vinden, controleer dan je Privacyinstellingen. Als je jonger dan 13 bent, heb je beperkte toegang tot sociale functies zoals het Klassement. Hier kun je daar meer over lezen.