Data Privacy & Duolingo: Welkom bij de Drive-Thru

De Duolingo Data Drive-Thru is een nieuw portaal waar je al je gegevens kunt beheren. De Drive-Thru biedt je toegang tot al je gegevens en je kunt deze downloaden, een verzoek indienen voor verwijdering van je gegevens of account. De Drive-Thru biedt je meer controle over je persoonlijke gegevens.

Wat voor soort gegevens verzamelt Duolingo en hoe gebruiken wij deze?

1. Onderwijzen & Leren

De meeste gegevens die wij verzamelen zijn direct gerelateerd aan het onderwijzen en leren. We verzamelen gegevens over welke talen een gebruiker leert, welke vaardigheden en lessen een gebruiker heeft voltooid en woordbeheersing (d.w.z. welke woorden een gebruiker heeft aangetoond te kennen). Hieronder vallen ook de gegevens over wanneer de gebruiker Duolingo gebruikt, hoeveel lessen zijn voltooid en welke in-app aankopen zijn gemaakt.

Ons onderzoeksteam gebruikt deze gegevens voor het verbeteren van onze cursussen en de manier waarop we onderwijzen.

2. Prestatie van de app

We verzamelen ook gegevens die we gebruiken voor app prestatie doeleinden, zoals wat voor apparaat je gebruikt, de softwareversie en welke versie van de Duolingo app je gebruikt.

Deze gegevens worden gebruikt voor het melden en verhelpen van crashes en bugs en helpen bij het behouden van de beste gebruikerservaring. Wanneer we bijvoorbeeld nieuwe updates voor de app uitbrengen, gebruiken we deze gegevens om crashes in de gaten te houden zodat we deze kunnen verhelpen voordat ze bij anderen problemen veroorzaken.

3. Advertenties

Voor advertenties werken we samen met externe bedrijven die hun advertenties tonen op Duolingo. Duolingo kiest niet de advertenties die je te zien krijgt in de app. Deze advertenties worden gekozen door externe bedrijven (zoals Google, Unity en Facebook). Je kunt de informatie waar deze bedrijven toegang tot hebben bekijken door de privacyinstellingen voor gegevens te bezoeken. Google | Facebook.

Deze advertenties zijn noodzakelijk voor het ondersteunen van Duolingo's missie van gratis onderwijs voor iedereen.

4. Wat we niet doen

We verkopen je persoonlijke gegevens niet aan derden. We gebruiken de toestemming om de microfoon van je mobiele apparaat te gebruiken voor niks anders dan de spreekoefeningen van onze cursussen. Wanneer het binnen Duolingo lijkt dat je advertenties te zien krijgt voor producten of dingen waar je naar hebt gezocht, komt dit omdat externe bedrijven zoals Google en Facebook dit soort informatie verzamelen buiten Duolingo.

Je kunt hier meer lezen over ons Privacybeleid (in het Engels).

Misschien heb je ook interesse in:

Hoe krijg ik toegang tot mijn persoonlijke gegevens?

Hoe kan ik mijn account en gegevens verwijderen?