Hoe verander ik mijn Duolingo taalcursus?

Je kunt meerdere talen tegelijkertijd leren en je voortgang opslaan. Wanneer je per ongeluk de taal van je interface hebt veranderd naar iets wat je niet begrijpt, lees dan het artikel Mijn account is in een taal die ik niet begrijp! Hoe verander ik het terug?

Als je alleen wil weten hoe je van Duolingo-taalcursus wisselt, lees je dat hier:

Op de website

Klik op het vlagicoon om van cursus te wisselen. Onder Instellingen > Taalkeuze kun je ook andere cursussen ontdekken of je actieve cursus wijzigen.

Op de iOS en Android app

Tik linksboven in je scherm op het vlagicoon om je taalcursus te wijzigen.

Kies de taalcursus waarnaar je wil wisselen. Houd er rekening mee dat wanneer je de basistaal verandert, de app ook wisselt naar deze taal. Als je bijvoorbeeld Frans voor Engelstaligen leert en dan wisselt naar Frans voor Spaanstaligen, verandert de interface van de app naar de nieuwe basistaal (Spaans).

Opmerking: Je verliest nooit voortgang door te wisselen tussen talen. Je kunt zo vaak als je wil wisselen, zolang je dezelfde Duolingo-account gebruikt. Als je denkt dat je voortgang hebt verloren in een taal, controleer dan of je met hetzelfde e-mailadres/dezelfde account op Duolingo bent ingelogd als voorheen.