Hoe verander ik mijn Duolingo taalcursus?

Je kunt meerdere talen tegelijkertijd leren en je voortgang opslaan. Wanneer je per ongelijk de taal van je interface hebt veranderd naar iets wat je niet begrijpt, lees dan het artikel Mijn account is in een taal die ik niet begrijp! Hoe verander ik het terug?

Als je simpelweg een taal wilt toevoegen of wisselen naar een andere Duolingo-cursus, doe je dat zo:

Op de website

Klik op de vlag naast je avatar om tussen cursussen te wisselen. Onder Instellingen kun je ook andere cursussen verkennen of je actieve cursus veranderen

Op iOS

Tik op het vlagsymbool in de linkerbovenhoek om je taalcursus te wijzigen.

Op Android

Tik op het menu in de linker bovenhoek van je scherm om de instellingen van je taalcursus te veranderen.

Selecteer simpelweg de cursus of taal waar je naar wil veranderen. Houd er rekening mee dat wanneer je de basistaal verandert, de app ook wisselt naar deze taal. Als je bijvoorbeeld Frans voor Engels sprekers leert en dan besluit te wisselen naar Frans voor Spaans sprekers, de interface van de app verandert naar de nieuwe basistaal (Spaans).

Opmerking: Je verliest nooit voortgang door het wisselen tussen talen. Je kunt zo vaak als je wilt wisselen, zolang je dezelfde Duolingo account gebruikt. Wanneer het lijkt alsof je voortgang hebt verloren, controleer dan of je Duolingo is ingelogd met dezelfde e-mailadres/account als voorheen.