Hoe nodig ik vrienden uit en voeg ik vrienden toe?

Je kunt iedereen die je wilt volgen op Duolingo. Je kunt ook vrienden uitnodigen om lid te worden. Wanneer je iemand volgt, verschijnen ze in je ranglijst en kan je met ze concurreren. Op de website bekijk je de ranglijst in de zijbalk aan de rechterkant van je startpagina. Mogelijk moet je naar beneden scrollen om het te kunnen zien.

Daar kun je jouw vrienden sorteren door de ranglijst te selecteren van de week, maand of altijd. De vrienden met de hoogste score staan bovenaan en je kunt door deze lijst scrollen. Als je dus niet de persoon ziet naar wie je op zoek bent, scrol dan naar beneden terwijl je muis op de ranglijst staat.

Onderaan de ranglijst zijn een aantal knoppen. Je kunt Facebook vrienden vinden door te klikken op "Vind vrienden op Facebook".

Je kunt ook iemand via e-mail uitnodigen door op "Uitnodigen" te klikken.

Als je vriend(in) Duolingo al gebruikt en je weet de gebruikersnaam of het e-mailadres van de account, kun je ze binnen Duolingo zoeken.

Je kunt ook andere leuke mensen volgen op Duolingo. Klik simpelweg op de naam op het forum of zoek ze op. Wanneer je op hun profielpagina terechtkomt, klik je op de "Volg" knop om ze aan je vriendenlijst toe te voegen. Deze persoon wordt automatisch toegevoegd aan je ranglijst. Ze hoeven je verzoek niet te accepteren, dus je kunt concurreren met wie je maar wilt. Ze kunnen je ook terug volgen wanneer ze dat willen. Wanneer ze je blokkeren, kan je ze niet langer toevoegen, volgen of contact met ze opnemen.