Hoe nodig ik vrienden uit en voeg ik vrienden toe?

Je kunt iedereen die je wilt volgen op Duolingo. Je kunt ook vrienden uitnodigen om lid te worden. Wanneer je iemand volgt, verschijnen ze op je Vriendenlijst en kun je wekelijks/maandelijks/alle XP vergelijken. Op de website kun je de Vriendenlijst op de startpagina vinden.

BELANGRIJK: Deze vriendenlijst verschilt van het Klassement waar je met 50 Duolingo-studenten strijdt in een wekelijkse XP-competitie. Je kunt hier meer lezen over het Klassement.

Daar kun je jouw vrienden sorteren op week, maand of altijd. De vrienden met de hoogste score staan bovenaan. Je kunt door deze lijst scrollen. Als je dus niet de persoon ziet naar wie je op zoek bent, scrol dan naar beneden terwijl je muis op de lijst staat.

Hoe kan ik vrienden vinden/uitnodigen?

Onderaan vind je een aantal knoppen. Je kunt Facebook vrienden vinden door te klikken op "Vind vrienden op Facebook". Je kunt ook iemand via e-mail uitnodigen door op "Uitnodigen" te klikken.

Als je vriend Duolingo al gebruikt en je weet de gebruikersnaam of het e-mailadres van de account, kun je ze binnen Duolingo zoeken.

Hoe kan ik vrienden volgen?

Je kunt ook andere leuke mensen volgen op Duolingo. Klik simpelweg op de naam op het forum of zoek ze op. Wanneer je op hun profielpagina terechtkomt, klik je op de "Volg" knop om ze aan je vriendenlijst toe te voegen. Dit verzoek hoeft niet te worden geaccepteerd. Ze kunnen je ook terug volgen wanneer ze dat willen. Wanneer iemand je blokkeert, kan je ze niet langer toevoegen, volgen of contact met ze opnemen.

BELANGRIJK: Als je anderen niet langer kan volgen, kan je account inactief zijn. Maak dan een les en probeer opnieuw.

Hoe kan ik iemand blokkeren?

Volg deze instructies om iemand te blokkeren:

1. Ga naar zijn/haar profiel
  2. Klik op het kleine tandwielicoon rechts naast zijn/haar foto
  3. Klik op "Blokkeer <gebruikersnaam>"