Wat zijn die pijltjes onder de reacties?

De pijltjes onder elke post en reactie zijn stemknoppen. Het nummer in de grijze cirkel links is het totale aantal nummer van stemmen die een reactie heeft verdiend. Stemmen is een manier om op anonieme wijze je mening te uiten en invloed te hebben op de inhoud die door de gemeenschap wordt geplaatst. Door te stemmen, help je bij het schoon, veilig en interessant houden van de Duolingo gemeenschap.

De upvote knop

Wanneer je een reactie leuk vindt, ermee instemt of deze nuttig voor je is, klik je op de pijl omhoog aan de linkerkant. Het icoon wordt groen en de schrijver weet dat het bericht wordt gewaardeerd. De reacties waarop het meest gestemd worden zijn het populairst en stijgen naar de top van de reacties. Als je per ongeluk op erop hebt geklikt, kun je dit ongedaan maken door er simpelweg nog een keer op te klikken. Dit is een handige manier om je lof en waardering te tonen zonder te veel reacties die niet aan het gesprek bijdragen (zoals "haha" / "lol" / "Eens!" / "Dankje!" / "Klopt" / etc.). Deze functie is vooral handig voor de Zin Discussies, waar je kunt stemmen op de vragen die jij ook had (en niet alleen het antwoord), zodat de meest voorkomende vragen makkelijker te vinden zijn wanneer mensen de discussie voor het eerst bekijken.

De downvote knop

Wanneer je denkt dat een reactie niks toevoegt aan een gesprek en lager in de reacties zou moeten staan, klik je op de pijl die naar beneden wijst. Je verwijdert een stem van het huidige totaal en de reactie wordt minder populair. Wanneer een reactie te veel negatieve stemmen ontvangt, valt deze naar de onderkant van de reacties en uiteindelijk is deze ook niet meer direct zichtbaar. Gebruik dit voor aanstootgevende reacties, persoonlijke aanvallen, schadelijke inhoud en spam. Afhankelijk van de inhoud kan de reactie worden verwijderd door moderators.