Wat zijn die pijltjes onder berichten en reacties?

De pijltjes onder elk bericht en reactie zijn stemknoppen. Het grijze nummer links is het totaal aantal upvotes dat een bericht of reactie heeft gekregen. Stemmen is een manier om op anonieme wijze je mening te geven en zo invloed te hebben op de inhoud die door de gemeenschap wordt geplaatst. Door te stemmen help je mee om de Duolingo-gemeenschap netjes, veilig en interessant houden.

De upvote knop

Wanneer je een reactie leuk of nuttig vindt, klik je op de pijl omhoog aan de linkerkant. Het icoontje wordt groen en de schrijver weet dat het bericht wordt gewaardeerd. De reacties waarop het meest gestemd wordt, zijn het populairst en stijgen naar de top van de thread. Als je er per ongeluk op hebt geklikt, kun je dit ongedaan maken door er nog een keer op te klikken. Dit is een handige manier om kudo's te geven en waardering te tonen zonder te hoeven terugvallen op reacties die niet aan het gesprek bijdragen (zoals "haha"/"lol"/"Eens!"/"Dankje!"/"Klopt"/etc). Deze functie is vooral handig voor de zinsdiscussies, waar je de vraag die je zelf ook had een upvote kunt geven (en niet alleen het antwoord). Hierdoor zijn de meest voorkomende vragen makkelijker te vinden wanneer mensen een discussie voor het eerst bekijken.

De downvote knop

Wanneer je denkt dat een reactie niks toevoegt aan een gesprek en lager in een thread zou moeten worden weergegeven, klik je op de pijl die naar beneden wijst. Je verwijdert een stem van het huidige totaal en de reactie wordt minder populair. Wanneer een reactie te veel negatieve stemmen ontvangt, zakt deze in de thread en zal deze uiteindelijk niet meer zichtbaar zijn. Gebruik deze functie voor aanstootgevende reacties, persoonlijke aanvallen, schadelijke inhoud en spam. Afhankelijk van de inhoud kan de reactie worden verwijderd door moderators.