Hoe maak ik een screenshot?

Wanneer je een bugmelding maakt, is het zeer nuttig dat je afbeeldingen bijvoegt die het probleem weergeven. Ook bij het versturen van een Misbruikmelding, is het vereist dat je bewijs van spam/aanstootgevend gedrag aan de melding toevoegt in de vorm van een screenshot.

Probeer bij het vastleggen van een website ook de URL (webadres) in de afbeelding te weergeven.

Windows:

Het knipprogramma (snipping tool in het Engels) is de makkelijkste oplossing: lees er hier meer over.

Als alternatief kun je de print screen functie gebruiken

Klik op het venster dat je vast wil leggen. Druk op Alt+Print Screen door de Alt-knop ingedrukt te houden en dan op de Print Screen-knop te drukken. De Print Screen-knop bevindt zich in de rechterbovenhoek van je toetsenbord. (Afhankelijk van het soort toetsenbord dat je gebruikt, kan de exacte naam op je toetsenbord verschillen.) Dit slaat de afbeelding op in je klembord en je kunt deze plakken in elk programma om afbeeldingen te bekijken (zoals het programma dat je gebruikt om foto's op je computer te openen) en daar kun je de afbeelding opslaan.

Mac:

Druk op Command (⌘)+Shift+3. De afbeelding wordt automatisch opgeslagen op het bureaublad.

Bijgewerkte informatie en verdere instructies:
https://support.apple.com/nl-nl/HT201361

Android apparaat:

Wanneer je gebruikmaakt van het besturingssysteem Ice Cream Sandwich (4.0) en hoger, druk je tegelijkertijd op de volume omlaag knop en de aan/uit-knop en houdt ze een seconde ingedrukt. Je telefoon maakt dan een screenshot. Deze wordt automatisch opgeslagen in je Galerij.

Bijgewerkte informatie en verdere instructies:
https://support.google.com/android/?hl=nl-NL (zoek naar je apparaat)

iOS apparaat (iPhone/iPad etc.):

Druk op de aan/uit-knop rechtsboven op je apparaat en tegelijkertijd op de Home-knop. Het scherm flitst en als je geluid aanstaat hoor je een sluitergeluid. De afbeelding wordt bij de rest van je afbeeldingen opgeslagen in de Foto's app van je apparaat.

Bijgewerkte informatie en verdere instructies:
https://support.apple.com/nl-nl/HT200289

Windows Phone:

Op Windows Phone 8.1, druk je tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de volume omhoog-knop om een foto van je scherm te maken. Deze wordt automatisch opgeslagen in het Screenshots album van de Foto's Hub.