Hoe kan ik me aanmelden en inloggen?

Laatst bijgewerkt: februari 2020

Je kunt je aanmelden door een nieuwe Duolingo-account aan te maken met je e-mailadres of door gebruik te maken van je bestaande Google of Facebook-account.

Op de website:

Om een nieuwe account aan te maken klik je op www.duolingo.com op de groene "Begin"-knop. Volg daarna de instructies om je Duolingo-profiel aan te maken en te beginnen met leren.

Als je al een Duolingo-account hebt klik je op www.duolingo.com op de knop met "Ik heb al een account" en voer je vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord in. Klik als je je wachtwoord bent vergeten op "Vergeten?" en voer je e-mailadres in.

Op de Android app en iOS app:

Om een nieuwe account aan te maken tik je op "Begin direct" en volg dan de instructies om je Duolingo-profiel te creëren. Deze bestaan uit: het kiezen van de taal die je wil leren, het selecteren van een dagdoel, starten met de basis of een plaatsingstoets en een gebruikersnaam en e-mailadres koppelen aan je profiel

Als je al een Duolingo-account hebt tik je op "Ik heb al een account" en log vervolgens in met je e-mail/gebruikersnaam en wachtwoord.

* Als je je niet op de inlogpagina bevindt,

op iOS en Android-apparaten

1) Tik op het "Profiel"-icoon.

2) Tik op "Inloggen" en voer je e-mail/gebruikersnaam en wachtwoord in. Klik alleen op "Profiel maken" als je een nieuwe Duolingo-account wilt aanmaken.

*Als je per ongeluk een nieuwe account hebt aangemaakt, kun je met onderstaande instructies weer uitloggen.

op iOS-apparaten

1) Ga naar je profiel.

2) Tik op "Instellingen" (tandwielicoon)

3) Scrol naar beneden en tik op "Uitloggen". Hierdoor beland je op de inlogpagina waar je op "Ik heb al een account" kunt tikken. Vervolgens kun je inloggen met je juiste e-mail/gebruikersnaam en wachtwoord.