Mijn microfoon werkt niet. Hoe kan ik dit oplossen?

Voordat je van start gaat, als je foutmeldingen tijdens het laden krijgt of de website langzaam reageert, raadpleeg eerst "Is Duolingo op dit moment offline?" om te controleren of wij op dit moment serverproblemen ondervinden.

1. Controleer of je Google Chrome gebruikt. Microfoonoefeningen werken alleen met Chrome.

2. Controleer of het probleem niet bij de microfoon zelf ligt. Bevestig dat de microfoon aan staat, aangesloten is en dat deze wel werkt bij andere applicaties. Je kunt ook proberen om de pagina te vernieuwen of je computer en browser opnieuw op te starten om te kijken of dat helpt.

3. Ga naar je instellingen.

Zorg er dan voor dat je microfoon op "aan" staat. Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan!

4. Zorg bij het gebruik van Chrome dat Duolingo op de lijst staat van websites die "toestemming" hebben om de microfoon te gebruiken. Als je in het verleden de toestemming hebt geweigerd, moet je deze handmatig veranderen in de instellingen van Chrome. Hier kan je daar meer over lezen.

7. Als dit nog steeds niet werkt, verstuur dan een bugmelding. Je kunt de microfoon deactiveren (en de spreekoefeningen voorkomen) door op dit moment de microfoon op "uit" te zetten in je instellingen.