Hoe download ik lessen?

Alleen gebruikers met Duolingo Plus kunnen lessen downloaden. Let op dat dit alleen beschikbaar is op mobiele apparaten met de Duolingo app.

iOS Apparaten

Voor het downloaden van offline lessen ga je naar de Plus-badge (rechtsboven):

1. Kies de cursus die je wil downloaden bij de 'Offline Cursussen' en tik op 'Download'.
  2. Na het downloaden kun je op 'Beheren' tikken om naar het offline dashboard met al je actieve cursussen te gaan. Je kunt hier de downloadvoortgang bekijken.
  3. Zodra het downloaden is voltooid, zie je een groen vinkje bij de 'Downloads'. Je kunt nu offline gaan en je lessen in de app maken.
  4. Als je een gedownloade cursus wil verwijderen, tik je op de vuilnisbak. Je wordt dan om bevestiging gevraagd.

Android Apparaten

Voor het downloaden van offline lessen ga je naar het Plus-tabblad (rechtsboven):

1. Kies de cursus die je wil downloaden onder het kopje 'Beschikbaar om te downloaden' en tik op de pijl.
  2. Je wordt gevraagd om te kiezen tussen automatisch updaten met alleen wifi of wifi/data.
  3. Je kunt de voortgang (%) van het downloaden in het Plus-tabblad bekijken of in de meldingen van je apparaat.
  4. Zodra het downloaden is voltooid, zie je de cursus onder het kopje 'Gedownload'.
  5. Je kunt nu offline gaan en je lessen offline in de app maken.

Belangrijk om te weten:

• Klik op het tandwiel in het Plus-tabblad voor het wisselen tussen wifi en wifi/data.
  • Op iOS and Android apparaten wordt de cursus automatisch bijgewerkt met nieuw offline materiaal. Het automatisch bijwerken kun je stopzetten door op het icoon met de cirkel/vierkant te tikken. Dit stopt het downloaden en de cursus wordt weer beschikbaar onder 'Beschikbaar om te downloaden'.
  • Je kunt een cursus verwijderen door op de prullenbak te tikken.

BELANGRIJK: Je hebt een werkende internetverbinding nodig om lessen te downloaden. Je ziet misschien ook kleine verschillen tussen Android en iOS apparaten.