Wat zijn hartjes?

Hartjes worden gebruikt om het tempo van leren op Duolingo te reguleren, zodat er niet te veel lessen tegelijk worden gemaakt. Er is aangetoond dat dit ineffectief is voor het leren van een nieuwe taal. Denk bijvoorbeeld aan gebruikers die alleen lessen willen voltooien om een bepaalde status te behalen en voor wie het niet uitmaakt hoeveel fouten zij maken. Je verliest hartjes door te vaak vragen onjuist te beantwoorden, wat gebruikers aanmoedigt om beter op te letten voordat ze een antwoord invoeren. Je begint elke dag met vijf hartjes!

Waarom zijn er hartjes?

Omdat dit beter is voor het leren! Ons onderzoek (in het Engels) toont aan dat wanneer mensen in één dag te snel vooruitgang op Duolingo maken, dit een negatief effect kan hebben op het leren, omdat er minder wordt onthouden. We weten dat gebruikers optimaal leren wanneer ze elke dag studeren en de tijd nemen om te herhalen en oefenen wat ze hebben geleerd. De hartjes-functie stimuleert gebruikers die veel fouten maken om een stap terug te doen en eerdere lessen te herhalen voordat ze met nieuwe stof aan de slag gaan.

Hoe kan ik een hartje verdienen?

Je kunt al geleerde vaardigheden oefenen om een verloren hartje te herstellen. Tik op het Hartjes-tabblad en tik op "Oefen". Elke voltooide les herstelt één hartje. Je volgende hartje wordt elke vijf uur aangevuld, dus het totaal van vijf hartjes is na 24 uur weer beschikbaar.

Voor studenten die toch met Duolingo aan de slag willen zonder pauze te nemen of lessen te herhalen, kunnen hartjes ook aangevuld worden met juwelen.

Hoe kan ik onbeperkte hartjes krijgen?

Alle Duolingo Plus-abonnees hebben onbeperkte hartjes als onderdeel van het abonnement. Je kunt hier meer lezen over het activeren van deze functie.

Hoe zit het met andere platformen?

Hartjes zijn op dit moment beschikbaar voor Android en iOS gebruikers. Op dit moment zijn er geen plannen om hartjes op de webversie beschikbaar te maken.