Hogyan függeszthetem fel/állíthatom vissza a Duolingo-profilomat?

A teljes profilod felfüggesztéséhez kattints a „Profil felfüggesztése” lehetőségre a beállításaid között: https://www.duolingo.com/settings/account

Légy elővigyázatos, mivel ez a művelet felfüggeszti a Duolingóhoz kapcsolódó összes profilodat! Amint felfüggeszted a profilodat, a rendszer kiléptet a fiókodból.

A művelet teljesen felfüggeszti a profilodat, de ha ismét bejelentkezel, saját magad újból aktiválhatod azt. Ha felfüggeszted a profilod, a profilodhoz társított felhasználóneved és e-mail-címed megőrződik, így senki más nem tud azokkal regisztrálni. Az általad e profil alatt a fórumban közzétett minden üzenet [felfüggesztett felhasználóként] jelenik meg, hacsak nem aktiválod újra a profilt.

Tájékoztatunk arról, hogy ha mobilalkalmazásokon keresztüli Duolingo Plus-előfizető vagy, a profilod felfüggesztése nem függeszti fel a díjakat, mivel azokat az Apple vagy a Google kezeli. Olvasd el ezt a cikket, ha módosítanod kell a Plus fizetési beállításait az Apple és a Google áruházában.

A fiókod újbóli aktiválásához egyszerűen jelentkezz be a Duolingo-fiókodba.

mceclip0.png

 

Ha valaki a hozzájárulásod nélkül az e-mail-címedet használva regisztrált a Duolingóra, kérjük, olvasd el a következő cikket: „Valaki az e-mail-címemet használva hozott létre Duolingo-profilt. Hogyan távolíthatom el, és szüntethetem meg az előfizetést?”

Ha teljesen törölni szeretnéd az összes adatot és a profilodat, olvasd el a Hogyan törölhetem a profilomat és az adataimat? című cikket (ha ezt választod, a felhasználóneved nem lesz foglalva a részedre).

A profilokról és az adatvédelemről az Adatvédelmi nyilatkozatunk tartalmaz bővebb információt. Ha egyéb sürgős kérdésed van ezzel kapcsolatban, kérjük, írj e-mailt a privacy@duolingo.com címre.