Jak mohu najít, sledovat a/nebo zablokovat uživatele?

Na Duolingu* můžete sledovat, kohokoli chcete. Můžete také pozvat své kamarády, aby se přidali. Když někoho sledujete, bude se zobrazovat na vašem seznamu přátel a můžete si vzájemně porovnávat celkový počet XP. Na webu si můžete seznam přátel zobrazit na domovské stránce. 

POZNÁMKA: Tento seznam přátel není stejný jako váš žebříček, kde soutěžíte s 50 studenty Duolinga v týdenní soutěži XP. Více informací o žebříčcích naleznete zde.

 

V žebříčku vašich přátel se zobrazí pouze celkový počet XP.  Přátelé s nejvyšším počtem bodů budou na vrcholu. Tento seznam je možné posouvat, takže pokud nevidíte hledanou osobu, zkuste se posunout dolů, zatímco je myš na žebříčku.

 

Jak mohu najít/pozvat přátele? 

V spodní části seznamu přátel je několik tlačítek. Své přátele na Facebooku můžete najít kliknutím na tlačítko "Najít další přátele na Facebooku". Můžete také odeslat pozvánku e-mailem kliknutím na "Poslat pozvánku".

Pokud již přítel Duolingo používá a znáte jeho uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu, můžete ho na Duolingu vyhledat.

cs11.png

Jak mohu začít/přestat sledovat přátele? 

Na Duolingu můžete také sledovat lidi, jako jste vy. Stačí kliknout na tlačítko Sledovat na jejich profilu a přidat si je tak na seznam svých přátel. Daná osoba vaši žádost nemusí přijmout. A může se rozhodnout, že vás bude také sledovat. Pokud si vás tato osoba zablokuje, nemůžete si ji přidat mezi přátele, sledovat ji nebo kontaktovat. Maximální počet sledujících je nyní nastaven na 1000. Nebudete tedy moci sledovat více než 1000 uživatelů. 

Pokud chcete přítele přestat sledovat, poklepejte na tlačítko Sleduji a tímto způsobem sledování ukončíte.

POZNÁMKA: Pokud nemůžete sledovat ostatní, je možné, že váš účet není aktivní. Dokončete prosím lekci. A zkontrolujte prosím, jestli je vaše emailová adresa ověřena.  

cs22.png

Jak mám někoho zablokovat?

Pokud chcete někoho zablokovat prostřednictvím webu, postupujte takto:

  1. Navštivte příslušný profil
  2. Klikněte na ... napravo od jejich fotky
  3. Klikněte na "Blokovat <uživatele>"

Pokud chcete někoho zablokovat prostřednictvím aplikace pro Android a iOS, postupujte takto:

  1. Poklepejte na profil uživatele
  2. Posuňte se do spodní části a poklepejte na možnost Zablokovat uživatele
  3. Potvrďte poklepáním na možnost Zablokovat

POZNÁMKA: Uživatele můžete odblokovat poklepáním na možnost Odblokovat uživatele

 

*Omezení: 

  • Nebudete moci sledovat více než 1000 uživatelů. Maximální možný počet je 1000.
  • Nemůžete sledovat uživatele s věkovým omezením (žáci <13 let).
  • Není možné sledovat uživatele, pokud má svůj profil nastavený jako soukromý.
  • Pokud je váš účet neaktivní, nebudete moci ostatní sledovat. Dokončete lekci a účet se opět aktivuje!